Onderhoud / leg advies

Onderhoud Laminaat

Laminaatvloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijke vloeren voorzien van een slijtvaste toplaag. Om deze mooi te houden vereist deze echter wel onderhoud. Om laminaatvloeren te onderhouden en optimaal te beschermen beveelt VLOERETTE een eigen serie onderhoudsproducten van BLUE DOLPHIN aan. Verder adviseren wij u ook het informatieblad met algemene onderhouds-adviezen te raadplegen. Onderhoud na installatie: Uw vloer is direct klaar voor gebruik. U dient hoogstens de vloer stofvrij te maken en eventueel licht vochtig te reinigen volgens onderstaande omschrijving om schoon aan het gebruik van uw vloer te beginnen. Reiniging: (dagelijks / wekelijks) Verwijder dagelijks zand, stof en vuil en gebruik hiervoor een zachte bezem, stofzuiger met parketmond of een speciale stofwisser. BD laminaatreiniger: Hiermee kunt u met een goed uitgewrongen dweil de vloer licht vochtig reinigen. Juist omdat de naden van het laminaat altijd gevoelig blijven voor vocht kunt u de vloer het beste zo veel mogelijk droog reinigen.

Uiteraard is het geen probleem “nat” af te nemen als u de aanbevelingen in acht neemt. Onderhoud: (maandelijks / jaarlijks) Door de kunststof toplaag bestaat er geen specifiek periodiek onderhoud voor de vloer. Wij willen u echter nogmaals op het informatieblad met algemene onderhoudsadviezen wijzen. Als u deze allen in acht neemt heeft u het langst plezier van uw vloer. Mochten er beschadigingen ontstaan in de vloer, zijn er speciale reparatie-sets te krijgen om schades zo min mogelijk op te laten vallen. LET OP!! Gebruik geen schoonmaakproducten die was, olie, siliconen of zeep bevatten! Dit laat nl. een laagje op de vloer achter wat nog maar moeilijk of niet te verwijderen is en kunststof neemt deze middelen nooit op. Raadpleeg te allen tijde de gebruiksaanwijzingen op de verpakkingen en houd u zich aan deze instructies voor een optimaal resultaat. Denk eraan als u zich niet aan de voorgeschreven onderhouds-adviezen houdt de garantie op de vloer hiermee vervalt!

Onderhoud PVC

PVC-vloeren zijn zeer onderhoudsvriendelijke vloeren voorzien van een slijtvaste toplaag. Om deze mooi te houden vereist deze echter wel onderhoud. Om PVC-vloeren te onderhouden en optimaal te beschermen beveelt VLOERETTE een eigen serie onderhoudsproducten van BLUE DOLPHIN aan. Verder adviseren wij u ook het informatieblad met algemene onderhouds-adviezen te raadplegen. Onderhoud na installatie: Uw vloer is direct klaar voor gebruik. U dient hoogstens de vloer stofvrij te maken en eventueel licht vochtig te reinigen volgens onderstaande omschrijving om schoon aan het gebruik van uw vloer te beginnen. Reiniging: (dagelijks / wekelijks) Verwijder dagelijks zand, stof en vuil en gebruik hiervoor een zachte bezem, stofzuiger met parketmond of een speciale stofwisser. BD pvc cleaner:

Hiermee kunt u met een goed uitgewrongen dweil de vloer licht vochtig reinigen. Onderhoud: (maandelijks / jaarlijks) Door de kunststof toplaag bestaat er geen specifiek periodiek onderhoud voor de vloer. Wij willen u echter nogmaals op het informatieblad met algemene onderhoudsadviezen wijzen. Als u deze allen in acht neemt heeft u het langst plezier van uw vloer.
LET OP!! Gebruik geen schoonmaakproducten die was, olie, siliconen of zeep bevatten! Dit laat nl. een laagje op de vloer achter wat nog maar moeilijk of niet te verwijderen is en kunststof neemt deze middelen nooit op.
Raadpleeg te allen tijde de gebruiksaanwijzingen op de verpakkingen en houd u zich aan deze instructies voor een optimaal resultaat. Denk eraan als u zich niet aan de voorgeschreven onderhouds-adviezen houdt de garantie op de vloer hiermee vervalt! Indien u nog vragen heeft naar aanleiding van dit onderhoudsadvies of de instructies op de verpakking kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wanneer u de PVC click vloer zelf legt hou rekening met de volgende zaken:
Laat de vloer tussen de 24/48 uur acclimatiseren in de ruimte waar het gelegd wordt.
Houdt afstand tussen de vloer en de muren. De vloer mag niet strak gelegd worden, ondanks de minimale werking van PVC.
Als de ondervloer niet legklaar is, zorg er dan voor dat de vloer geëgaliseerd wordt. Voor specifieke product informatie kunt u altijd contact opnemen met Vloerette of de leverancier.

Onderhoud Parket

Olie vloeren zijn voorzien van een olie die opgenomen wordt door het hout.Door deze verzadiging wordt het hout van binnenuit beschermd tegen vocht en vuil. Om de vloer mooi te houden vereist deze echter wel onderhoud. Om geoliede vloeren te onderhouden en optimaal te beschermen beveelt VLOERETTE een eigen serie onderhoudsproducten van BLUE-DOLPHIN aan. Verder adviseren wij u ook het informatieblad met algemene onderhoudsadviezen te raadplegen.
Onderhoud na installatie: Omdat olie altijd nog 2 weken uit moet harden mag u in deze periode de vloer niet nat reinigen of voorzien van een extra beschermlaag. Houdt u er ook rekening mee dat u in deze periode de vloer niet afsluit door het neerleggen van bijvoorbeeld vloerkleden. Is de vloer fabrieksmatig behandeld met olie, dan is deze wel meteen klaar voor gebruik en onderhoud. Reiniging: (dagelijks / wekelijks) Verwijder dagelijks zand, stof en vuil en gebruik hiervoor een zachte bezem, stofzuiger met parketmond of een speciale stofwisser. BD MULTI-CLEANER Hiermee kunt u met een goed uitgewrongen dweil de vloer licht vochtig reinigen. Het tast de afwerklaag niet aan en brengt ook een nieuwe beschermlaag aan. Onderhoud: (elke 3/6 maanden afhankelijk van gebruik) BLUE DOLPHIN onderhoudsolie : Hiermee kunt u de vloer voorzien van een nieuwe olielaag. U maakt de vloer weer vuil en waterafstotend en het geeft een mooie matte look. Eventuele kleine beschadigingen en krassen kleuren weer gelijkmatig op met de rest van de vloer. Vooraf dient u de vloer te reinigen met BD Intensiefreiniger. BD Intensiefreiniger: Dit product verwijdert hardnekkig vuil. Hierna dient u altijd de BD onderhoudsolie aan te brengen. BD spot-neutralizer: Deze kunt u op de vlek spuiten en even in laten trekken, schrobben en met lauwwarm water afnemen. U dient na deze behandeling altijd BD Zeep of BD Onderhoudsolie aan te brengen. Probeert u BD spot-neutralizer eerst uit op een plek die niet direct in het zicht zit, voordat u een groot oppervlak behandelt. LET OP! Reinig een geoliede vloer nooit alleen met water, dit tast de olielaag namelijk aan! LET OP! Voor wit geoliede vloeren dient u de daarvoor bestemde WITTE serie onderhoudsproducten te gebruiken. LET OP! Voor UV- geoliede vloeren geldt hetzelfde onderhoud, echter bij voorkeur de vloer zo lang mogelijk met zeep blijven reinigen. Pas als de vloer echt dof wordt of schrale plekken gaat vertonen, dan behandelen met de onderhoudsolie. LET OP! Houdt u er ook rekening mee dat in olie gedrenkte doeken zelf-ontvlambaar zijn! Daarom de doeken na gebruik goed uitspoelen met water en in de open lucht laten drogen. Raadpleeg te allen tijde de gebruiksaanwijzingen op de verpakkingen en houd u zich aan deze instructies voor een optimaal resultaat. Denk eraan als u zich niet aan de voorgeschreven onderhouds-adviezen houdt de garantie op de vloer hiermee vervalt! Indien u nog vragen heeft naar aanleiding van dit onderhoudsadvies of de instructies op de verpakking kunt u altijd contact opnemen met ons.

Schuuradvies

Wat moet u weten: 

Onlangs heeft u VLOERETTE opdracht gegeven uw bestaande parketvloer te schuren en opnieuw te voorzien van lak- olie dan wel hardwax afwerking. Graag brengen wij het volgende onder uw aandacht. Parketvloeren kunnen bestaan uit een onderlaag met daarop een door de fabrikant aangebrachte toplaag van hout of een ter plaatse tijdens het leggen aangebrachte toplaag van hout. De dikte van die toplaag kan op verschillende plaatsen variëren vanwege het bijvoorbeeld schuren van de vloer in het verleden. Bij het schuren van de vloer wordt een dunne laag van de toplaag weggeschuurd. Het is echter vooraf niet vast te stellen of de toplaag op alle plaatsen voldoende dik is om het doorschuren daarvan te voorkomen. Indien uw vloer is voorzien van vellingkanten worden deze vellingkanten geschuurd/gefreesd. Het frezen van de vellingkanten heeft tot gevolg t.o.v. de oorspronkelijke staat van de vloer de vellingkanten iets breder worden en het is tevens mogelijk dat er enig kleurverschil optreedt.

Bij het lakken van de vloer met een vloerlak op waterbasis kan niet worden voorkomen dat er vocht in de vloer terecht komt. Als gevolg daarvan kan het voorkomen dat de lijm waarmee de toplaag is aangebracht op de tussenlaag loslaat en kan het zijn dat door het uitzetten en weer krimpen van de vloer tijdens het drogen van de lak krimpnaden ontstaan. Heeft u ervoor gekozen de vloer af te laten werken met een hardwax olie in een bepaalde kleur dan is het mogelijk dat er bij het aanbrengen van een kleurolie op houtmateriaal enige vlekvorming optreedt. Hoewel uw opdracht zorgvuldig zal worden uitgevoerd dient te worden vermeld dat, gelet op bovenstaande uitleg, VLOERETTE niet aansprakelijk kan worden gesteld voor het mogelijk doorschuren van de vloer en/of loslaten van de toplaag en het ontstaan van krimpnaden. Dit geldt tevens voor hetgeen dat vermeld staat over het frezen van de vellingkanten en, in het geval er is gekozen voor een hardwax afwerking, hetgeen vermeld staat over het aanbrengen van een kleurolie op de vloer.