• info@vloerette.nl
  • 0320 226551 | Zo-Ma gesloten Di-Vri: 10:00-17:30 Za 10:00-17:00
  • Hemelvaartsdag gesloten
  • info@vloerette.nl
  • 0320 226551
Vloerette

Kurk vloeren

✓ Natuurproduct
✓ Makkelijk in onderhoud

✓ Warm en behaaglijk
✓ Europees kwaliteit

✓ Goede isolerende werking
✓ Isoleert akoestisch

Kurk is echt nog een natuurlijk product. De kurk die wordt gebruikt voor het vervaardigen van kurkvloeren komt voornamelijk uit Spanje en uit Portugal (Algarve). Portugese kurk is doorgaans de beste kwaliteit en zeker de soort die in de Algarve geoogst wordt. Dit komt door de constante weersomstandigheden en de vruchtbare grond in combinatie met warme temperaturen.

Kurk worden gemalen tot korrels, onder hoge druk tot blokken geperst en verhit. Tijdens dat bakproces gaan de korrels uitzetten, terwijl de vrijgekomen harsen de kurkkorrels weer aan elkaar verbinden. Daardoor behoudt de kurk alle sterke, isolerende en veerkrachtige eigenschappen van de natuurlijke kurkschors. Ten slotte worden de blokken versneden tot vellen. Van deze vellen worden vloer en wandtegels gemaakt.

Een kurkvloer is geschikt voor elke ruimte in huis. Naaldhakken, water, koffie, limonade een kurkvloer kan ertegen. De gang? De Badkamer? De keuken? De woonkamer Een kantoor? Kurkvloeren kunnen overal worden toegepast.

Vloerette Hilversum & Vloerette Lelystad, groots in vloeren. Kurk vloeren

Vloerette Hilversum & Vloerette Lelystad Kurk vloeren in showroom Lelystad

Een millimeter kwaliteitskurk bezit dezelfde isolatiewaarde als 4 cm beton. Kurkvloeren voelen altijd aangenaam warm aan. Dankzij de celstructuur nemen kurkkorrels omgevingswarmte op en houden ze die geruime tijd vast. Kurk isoleert ook nog eens akoestisch. Lawaai weergalmt niet, loopgeluiden worden sterk afgezwakt. Kurkvloeren zijn ook bijzonder hygiënisch. Even met de stofzuiger erover, of met een goed uitgewrongen dweil en de kurkvloer is weer helemaal schoon.

Deze vloeren zijn ook heel makkelijk te leggen in het clicksysteem dat wij hebben. Kom eens langs in de winkel. Dan laten wij u zien hoe makkelijk dit gaat. Dan nemen wij u ook meteen mee naar de collectie kurk vloeren die wij hebben liggen

Vloerette Hilversum & Vloerette Lelystad Kurk vloeren in showroom Lelystad

Alle diensten onder één dak

Bij Vloerette denken wij in oplossingen

Vraag ons voor Advies

Of het nu gaat om het beoordelen of inmeten van uw vloer, egaliseren, schuren, trapbekleding, of het bepalen van de juiste ondervloer tot het leggen van de nieuwe vloer en perfecte plint afwerking

All Copyrights Reserved By Vloerette