• info@vloerette.nl
  • 0320 226551 | Ma 13:00-17:00 Di-Vri: 09:00-17:00 Za 10:00-17:00
  • info@vloerette.nl
  • 0320 226551
Vloerette Lelystad & Vloerette Hilversum, groots in vloeren. houten vloeren, namaste vloeren en click hout vloeren
Namaste vloeren

Het 5-stappen plan:

Namaste eiken houten vloeren maken zich uniek doordat u de vloer helemaal zelf kunt samenstellen.

Deze opgedane kennis heeft Vloerette benut bij het samenstellen van de “Namasté” vloeren. Producten die zijn voorzien van het Namasté label staan dus garant voor absolute kwaliteit en duurzaamheid, vriendelijk in gebruik en makkelijk in onderhoud. Kortom een vloer die voldoet aan de hedendaagse wensen en behoeften van de consument. Daarnaast zijn de Namasté houten eiken vloeren uiterst vriendelijk geprijsd; al vanaf € 59.95 per m². ( afhankelijk van, sortering, dikte, breedte, behandelingen, kleur.)

 

Stap 1 : Kies uw selectie hout (AB 1-bis, AB rustiek of CD decor)

Houtsorteringen zijn in feite kwaliteitsomschrijvingen voor o.a. zaagwijze, hoeveelheid en grootte van knoesten, spint, kleurverschillen. Hieronder proberen wij een inzicht te geven in de veel gebruikte benamingen en eisen.

Hier geldt: Hoe rustiger /schoner de planken zijn, des te kostbaarder de planken

Vloeren lelystad, Vloeren Hilversum, leg serviceAB 1-Bis (bij Eiken hout)
De hoogste sortering binnen de eiken vloeren wordt aangeduid met AB 1-Bis. Hierin mogen geen spint en knoesten voorkomen. Het kleurverschil  is minimaal. AB 1-Bis wordt veel gebruikt in de zgn. patroonvloeren en visgraat vanwege de mooie rustige streeptekening (kwartiers). Door de minimale vlamtekening wordt het legpatroon in deze sortering  benadrukt.

vloeren hilversum, vloeren lelystad, leg serviceAB Rustiek (bij Eiken hout)
Deze sortering is minder rustig. Naast kwartiers (gestreept) hout, mag er meer ‘dosse’ gezaagd hout in voorkomen. Dosse is herkenbaar door de zgn. vlammen in het hout. Grote knoesten en spint behoort in deze sortering niet aanwezig te zijn.

Vloeren Hilversum, Vloeren Lelystad, leg service vloeretteCD Decor – Rustiek (bij overige houtsoorten)
CD Rustiek is binnen de overige houtsoorten de hoogste en meest rustige sortering. Het hout mag spint bevatten echter  zijn de knoesten, noesten, pitten meer zichtbaar.

Vloeren Hilversum, Vloeren Lelystad, leg service vloeretteDEF extra Rustiek (bij Eiken hout)
Met name bij extra rustiek zijn de grootste variaties bij de verschillende leveranciers. Binnen de rustiek is er namelijk een onderverdeling (die prijsbepalend is) en vergelijken in prijs bij leverancier Y met leverancier X is daardoor eigenlijk niet mogelijk. Vergelijking van een rustiek 1bis met de CD rustiek, is een vergelijking  van ‘appels met peren’.

Stap 2 :  Kies een breedte plank (18, 20, 22, 24 cm)

Het formaat van de plank speelt een grote rol in het optische effect van een kamer. Daarmee is het formaat van de kamer leidend. Heb je een grote ruimte dan geldt dat lange planken de ruimte langer maken en brede planken de ruimte breder. Is de ruimte niet zo groot? Dan maken juist smalle planken de ruimte groter.

Hier geldt: Prijstechnisch zijn bredere planken kostbaarder, omdat er minder uit een boom gehaald kan worden.

Stap 3 :  Kies de dikte van de plank en toplaag ( 4mm / 6mm )

Deze bijna onverwoestbare planken zijn zeer geschikt voor elk type woning. De toplaag bepaald voor een groot deel hoelang de vloer mee gaat. Een 4mm toplaag kun je twee keer schuren waardoor de vloer wel 30 jaar mee gaat. Bij een 6mm toplaag is de vloer vier keer te schuren waardoor de vloer ruim 50 jaar mee gaat. Mits de vloer de juiste verzorging krijgt.

Hier geldt: Hoe dikker de toplaag, hoe meer deze waard is.

Vloeren Hilversum, Vloeren Lelystad, leg service vloerette

Stap 4 : Welke behandeling (roken, borstelen, verouderen etc.)

Tegenwoordig heeft men een sterke voorkeur voor authentieke, eerlijke en natuurlijk houten producten. Zo ook wat betreft de inrichting van de woning. Uiteraard zien we dit ook terug in de houten vloeren. Hieronder laten wij verschillende behandelingen zien die uw vloer net een stukje extra karakteristiek geeft. In de winkel kunnen wij u hier uiteraard meer over vertellen.

Hier geldt: Elke behandeling die u graag wilt zien op de vloer is mogelijk. Dit wordt per m² verrekend.

Vloeren Hilversum, Vloeren Lelystad, leg service vloerette

Gestopt en Geschuurd:
Bij dit type vloeren worden álle noesten gestopt met voegsel. Daarna wordt de vloer volledig vlak geschuurd.

Gepropt en Geschaafd:
Bij dit type vloeren blijven de open gebroken noesten zichtbaar en worden níet gevuld. Door de schaaf techniek komt er een hele lichte subtiele dwars bewerking op het hout. Dit geeft een iets meer robuuste uitstraling.

Hand geschraapt:
Met behulp van verschillende handgereedschappen voor schrapen en schuren kan men een nieuwe houten vloer een ‘oud’ uiterlijk geven. Omdat in deze vloeren veel handwerk zit, wordt een echt rustiek karakter verkregen.

vloerette

Borstelen (geborsteld):
Door het oppervlak te borstelen wordt de natuurlijke nerfstructuur geaccentueerd en ontstaat extra textuur. Het borstelen van een vloer geeft ook een betere kras vaste toplaag, doordat er reliëf in de planken zitten en geeft een wat verbeterd “houtgevoel” aan uw vloer. We variëren het borsteleffect afhankelijk van de houtsoort en gebruiken borstels van verschillende materialen en met verschillende hardheden. Het borstelen gebeurt vaak samen met andere afwerkingsbehandelingen zoals het aanbrengen van vellingkanten. De uiteindelijke uitstraling en expressie van de vloer is ook nauw verbonden met de keuze voor een lak, (2K) olie of hard wax.

velling, vloerette

Vellingkanten:
Het afschuinen van de randen van een 1-strooks vloer accentueert elk afzonderlijk vloerdeel, wat de vloer een aparte en elegante “look” geeft. Vloerette levert een aantal vloeren waarbij de randen in een bepaalde mate zijn afgeschuind – dit varieert van “microvellingen”, waarbij de randen worden versterkt met schuurpapier; tot sterkere afschuining van zowel de lange als de korte zijden, wat uw vloer een rustieke en robuuste uitstraling geeft.

gerookt vloeretteGerookt eiken:
Het produceren van gerookte eiken houten vloeren vindt plaats met een looizuur reagens. Eiken bevat een looizuur en geeft  een chemische reactie waardoor er op de plaats van behandeling er een kleurverandering plaats vindt. Naarmate de intensiteit van de behandeling kan de kleur van het de gerookte eiken houten vloeren van licht tot donker bruin. Omdat spinthout geen of minder looizuur bevat, Zullen deze delen in de eiken houten vloeren niet of minder verkleuren.
Het roken heeft een natuurlijke uitstraling van het hout door juist wat kleurverschillen. Vloerette kan ook een kleurolie gebruiken om de tonen van het roken na te bootsen echter kent roken meer natuurlijke tonen dan de algemene gloed van kleurolie. Het voordeel van het werken is dat de vloer mee egaal wordt van kleur.

Stap 5 : Welke kleur lak, olie of beits?

We kunnen (2K) olie gebruiken om de natuurlijke kleurtinten beter uit te laten komen. Met (2K) olie kan de  vloer ook een compleet andere kleur worden gegeven, wat het natuurlijke hout een hele nieuwe dimensie geeft. Vloerette levert een breed scala aan (2K) olie opties – van krijtwit tot lichtgrijs, tot rijk mokka en antraciet. (zie kleurenpallet)

Om u een goed advies te kunnen geven zien wij u graag in onze showroom in Lelystad of Hilversum, waar wij staaltjes, kleurpanelen en voorbeelden van behandelingen kunnen laten zien en laten voelen.

Hier geldt: Elke behandeling die u graag wilt zien op de vloer is mogelijk. Dit wordt per m² verrekend.

vloeren lelystad, vloeren hilversum

Alle diensten onder één dak

Bij Vloerette denken wij in oplossingen

Vraag ons voor Advies

Of het nu gaat om het beoordelen of inmeten van uw vloer, egaliseren, schuren, trapbekleding, of het bepalen van de juiste ondervloer tot het leggen van de nieuwe vloer en perfecte plint afwerking

All Copyrights Reserved By Vloerette